• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Libido

Libidoul este o parte naturală a fiecărui bărbat și femeie. Funcția sa este afectată de hormoni și de activitatea sistemului hormonal. Prin urmare, este firesc să scadă în timp, deoarece producția de hormoni masculini și feminini scade odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, există și alți factori care îl pot afecta.

O scădere a libidoului pe termen scurt este influențată, de exemplu, de certurile cu un partener sau dacă aveți doar o zi proastă. Această stare de scădere a libidoului este tranzitorie și nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la cele mai rele imediat. Problema în sine apare atunci când simțiți un dezinteres pe termen lung față de sex.

Nu doar pentru bărbați, ci și pentru femei, acest subiect este foarte neplăcut și poate puțin cam necunoscut. În rândurile următoare, veți citi ce este libidoul, cum funcționează, ce factori îl afectează. De asemenea, veți afla ce probleme sunt asociate cu libidoul și cum poate fi crescută sau susținută libidoul.

Ce este libidoul

Libidoul poate fi caracterizat, de exemplu, ca instinct, pasiune, afecțiune, dorință sexuală sau energie sexuală, care stă la baza întregii sexualități, concentrându-se în același timp pe plăcere. Îl putem defini și ca un sentiment plăcut care induce excitare sexuală.

Este un instinct natural și se poate spune că există mai multe reflexe înnăscute, datorită cărora oamenii simt nu numai dorința, ci și gustul sau nevoia de relații sexuale. Libidoul depinde de activitatea hormonală, ceea ce înseamnă că este afectată de hormoni. Scopul libidoului este păstrarea descendenței oamenilor.

Funcționarea libidoului

Funcționarea libidoului depinde de funcția activității hormonale. Deci, se bazează pe modul în care funcționează hormonii masculini și feminini în corpul uman.

Funcția libidoului este afectată de așa-numitul hormoni gonadotropi. Rolul hormonilor este de a stimula hormonii sexuali atât la femei, cât și la bărbați. Funcția libidoului este după cum urmează:

  • Hormonii gonadotropi sunt transferați în sistemul genital, de unde ulterior controlează secreția hormonilor sexuali, dar afectează și activitatea gonadelor.
  • Un alt hormon este hormonul luteinizant – luteotropina și se ocupă de controlul secreției de testosteron, are grijă de inducerea ovulației și permite formarea unui corp luteu.
  • Hormonul foliculostimulant – foliculotropina este însărcinată cu controlul camelor ovariene, are grijă de menținerea producției de estrogen (hormon) și stimulează și procesul de producție a spermei, așa-numitul spermatogeneza.

Factori și cauze care afectează libidoul

După cum am menționat deja, funcția libidoului este afectată nu numai de hormoni, ci și de activitatea sistemului hormonal. Cu toate acestea, libidoul este, de asemenea, afectat de o serie de alți factori și cauze, care sunt:

  • Probleme în relație – dacă există diverse probleme în relație, fie în domeniul relațiilor sau chiar în cele sexuale, caz în care va exista o problemă cu dorința sexuală
  • Probleme mentale – acestea sunt diferite tipuri de depresie sau anxietate care afectează atât libidoul masculin, cât și cel feminin
  • Diferite boli – acestea afectează nu numai libidoul, ci și sănătatea generală a unei persoane. Vorbim despre boli precum boli cardiovasculare, probleme cu sistemul genital, probleme cu sistemul excretor, diabet, dar și obezitate și diverse infecții.
    Efectele secundare ale medicamentelor utilizate – indiferent dacă sunt femei sau bărbați, utilizarea unor medicamente are, fără îndoială, o mare influență asupra dorinței sexuale și a dorinței de sex, care afectează și potența în sine. Acestea sunt în principal diferite antidepresive. În cazul femeilor, chiar și contracepția hormonală are un efect negativ
  • Nivelul hormonilor sexuali – la bărbați este hormonul masculin testosteron, iar la femei este o pereche de hormoni estrogen și progesteron. Dacă există o problemă cu nivelul acestor hormoni sexuali, aceasta poate afecta funcționarea corectă a libidoului.
  • Stil de viață necorespunzător și stil de viață nesănătos – libidoul este afectat de stilul de viață necorespunzător, cum ar fi consumul multor alimente grase și nesănătoase, consumul regulat sau chiar excesiv de băuturi alcoolice, fumatul, lipsa somnului (peste noapte) și multe altele. În cazul sexului masculin, acesta are, de asemenea, un efect deosebit asupra erecției, fertilității și potenței.
  • Vârstă – acest factor este natural și nu poate fi influențat. Este bine cunoscut faptul că producția de hormoni sexuali feminini și masculini scade odată cu înaintarea în vârstă. În plus, dacă unele dintre bolile menționate mai sus se adaugă la aceasta, este mai mult decât probabil ca rezultatul să fie o reducere a apetitului sexual

Pe lângă factorii menționați, există și alții, dar aceștia sunt cei mai frecvenți.

Probleme cu libidoul

Există mai multe probleme asociate cu libidoul. Acestea sunt scăderea libidoului, creșterea libidoului și pierderea libidoului. Cursul la bărbați și femei nu este același. Prin urmare, cursul în sine poate diferi. Acum să analizăm problemele specifice:

  • Scăderea libidoului masculin – o scădere a libidoului masculin se manifestă prin faptul că un bărbat are un interes redus pentru relațiile sexuale și un lipsă de interes față de viața sexuală generală. Deci, bărbatul își pierde treptat interesul pentru contactul fizic și sexual. Atingerea fizică obișnuită dispare din relație, iar sexul este doar mecanic
  • Scăderea libidoului feminin – la femei există o scădere a libidoului din cauza modificărilor hormonale. Se manifestă prin interes redus față de sex, dar pot exista, de exemplu, bufeuri, iritabilitate și insomnie sau diverse depresii. Scăderea libidoului poate duce, de asemenea, la o schimbare a vieții partenerului, cum ar fi o schimbare a partenerului
  • Creșterea libidoului atât la bărbați, cât și la femei – opusul scăderii libidoului este creșterea libidoului. Se manifestă într-un mod în care un bărbat sau o femeie are un apetit sexual neîncetat. Această afecțiune nu este normală sau sănătoasă. Acest lucru poate duce la un echilibru incorect al hormonilor
  • Pierderea libidoului masculin – dacă un bărbat dezvoltă scăderea libidoului și această problemă nu este rezolvată, caz în care poate apărea pierderea completă a libidoului masculin. Se manifestă prin faptul că un bărbat nu este mulțumit de sex și pierde fanteziile sexuale. În ceea ce privește contactul fizic cu partenerul, acesta este minim sau inexistent.
  • Pierderea libidoului feminin – ca și în cazul bărbaților, precum și în cazul femeilor, dacă problema libidoului redus nu este rezolvată, caz în care poate apărea pierderea completă a libidoului. Se manifestă, de exemplu, prin uscăciunea vaginală nu numai înainte de actul sexual, ci și în timpul acestuia. De asemenea, poate exista o situație în care o femeie să nu poată ajunge deloc la orgasm

Simțiți semne sau simptome care pot semnala probleme sau tulburări cu libidoul? În acest caz, nu ezitați și rezolvați această condiție, astfel încât problemele banale să nu devină ceva mai rău, sau chiar până la pierderea completă a libidoului.

Cum se îmbunătățește și se promovează libidoul?

La început, este foarte important să aflăm dacă o anumită problemă a libidoului nu este rezultatul unei boli. Acestea sunt, de exemplu, boli cardiovasculare, probleme cu sistemul genital, probleme cu sistemul excretor. De exemplu, hipertensiunea arterială sau colesterolul, diabetul, dar și obezitatea și diverse infecții. Dacă problema libidoului nu este cauzată de aceste boli, este necesar să se rezolve această problemă.

În zilele noastre, există mai multe modalități de a îmbunătăți și a sprijini libidoul masculin sau feminin. Promovarea libidoului cu ajutorul suplimentelor nutritive, care sunt destinate direct libidoului sau erecției sau apetitului sexual, este o sănătate foarte eficientă și nu amenințătoare.

eJoy este unul dintre cele mai utilizate și mai eficiente suplimente nutritive pentru creșterea libidoului și îmbunătățirea erecției. Este un supliment nutritiv popular care are o compoziție pur naturală. Prin utilizarea regulată a acestui „miracol” natural, pe lângă efectele menționate, veți prelungi perioada de act sexual și veți susține sănătatea prostatei. Marele pozitiv este că este disponibil fără prescripție medicală.

În plus față de suplimentele nutritive menționate, există și alte modalități care îmbunătățesc și susțin în mod natural libidoul. La ce este bine să ne concentrăm special pentru a crește și a sprijini libidoul? Iată opțiunile:

  • Stil de viață – Fumați regulat, beți alcool și nu aveți somn? Schimbați acest lucru dacă aveți probleme cu libidoul. Încercați să fiți mai puțin stresați, relaxați-vă mai mult și răsfățați-vă cu un somn suficient de lung
  • O dietă sănătoasă – un pas foarte important și eficient nu numai pentru susținerea libidoului, ci și sănătatea însăși este o dietă echilibrată și variată. Limitați alimentele nesănătoase și grase. Includeți mai multe alimente sănătoase în dieta dvs. – fructe și legume proaspete
  • Probleme de relație – dacă aveți probleme în relația dvs., indiferent dacă este vorba de relații sau probleme sexuale, atunci este recomandat să vizitați un specialist
    Utilizarea regulată a anumitor tipuri de medicamente – dacă luați în mod regulat medicamente care vă pot afecta dorința sexuală, încercați să întrerupeți aceste medicamente (cu toate acestea, este important să vă consultați medicul)
  • Întreruperea contracepției – dacă o femeie folosește contracepția, aceasta poate avea un efect negativ asupra libidoului. În acest caz, se recomandă întreruperea contracepției și găsirea unei alte modalități de protecție împotriva concepției nedorite
  • Acupunctura – În unele cazuri, este foarte benefic să suferiți acupunctură. Cu siguranță nu vă va face rău, doar dacă vă îmbunătățește starea generală de sănătate
  • Evitați stereotipurile în viața sexuală – reîmprospătați-vă viața sexuală cu noi modalități de contact sexual

S-ar putea să nu știi nici măcar că multe dintre alimentele pe care le consumi în fiecare zi sunt benefice pentru libidoul tău. Prin urmare, nu ezitați și încercați să creșteți proporția alimentelor din dieta dvs. care să încurajeze libidoul.

Acestea sunt, de exemplu, alimente precum stridii, pește, creveți, ouă, țelină, ciocolată, avocado, dar și condimente precum piper negru, vanilie, scorțișoară, rozmarin, coriandru, ardei iute și multe altele. Căpșunile, bananele și pepenii, de exemplu, sunt foarte benefice din fructe. Și ici și colo, răsfățați-vă cu un pahar de vin de calitate, dar nu mai mult, astfel încât să nu faceți mai mult rău decât au ajutat ei.

Zdieľajte:

Komentáre

Zdravim chcem sa spitať beriem tabletky na uvolnenie svalstva čo je natom dosť zaujmave udajne maju vplyv na erekciu čo u mna bol opak nadmerna erekcia za den aj 5 krat no stalo sa že som začal uživat stilnox na spanie dlhodobo a od toho momentu došiel utlm v sexse už ho neuživam ale otazka znie či mi to hypnotikum mohlo narušiť libido a či to je len prechodne začal som brat vitamíny ako je zarex a testosteron PRIMULUS stravujem sa zdravo hlavne vela hoväzdie mäso vajcia zazvor avokado rybu zeleninu špenat citrusove ovocie a podobne ak by bola nejaka rada ktomu mojmu zoznamu kde je chyba tak ju rad uvítam relax a pokoj mam dostatok na zaver.,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate